Invisalign

Wat houdt deze behandeling in?​

Alle aligners worden in één keer gemaakt. Iedere 7 tot 14 dagen wordt je aligner vervangen door een nieuw “hoesje” en zo worden je tanden en kiezen stapje voor stapje naar de juiste positie bewogen. De aligners zorgen er samen met de attachments (lijmbolletjes) op de tanden voor, dat je tanden langzaam op de gewenste plek schuiven. Er worden indien nodig elastiekjes toegevoegd om de beet te corrigeren.

Met de doorzichtige beugel van Invisalign kun je op elke leeftijd besluiten om jouw tanden recht te laten zetten zonder dat iemand dit ziet! Invisalign kan een diepe beet, openbeet, kruisbeet, onderbeet en overbeet corrigeren. Invisalign biedt een uitstekend alternatief voor beugels bij tieners.

Meer dan 6 miljoen mensen hebben al gekozen voor een Invisalign behandeling om hun glimlach te transformeren!

Wij zijn gecertificeerd Invisalign aanbieder en hebben afgelopen jaar een aanzienlijk aantal patiënten behandeld.

Onopvallend en uitneembaar

Buiten het voordeel dat deze beugel bijna onzichtbaar is, zit het ook comfortabel en is uitneembaar. Ideaal om je mondhygiëne op peil te houden of een keer uit te doen als je een bijzonder gelegenheid hebt.

De Invisalign aligners moeten de hele dag en nacht gedragen worden (minimaal 20 uur per dag). Tijdens het eten, drinken of tandenpoetsen hoeft de aligner niet gedragen te worden. Tandenpoetsen gaat dus heel makkelijk. Je kan mee sporten en alles eten wat je lekker vindt. Je voelt alleen de eerste dagen enige druk van een nieuw hoesje.

Wij kunnen vooraf door middel van een 3D animatie precies zien wat het resultaat wordt! Je krijgt dus meteen inzicht over het verloop van de behandeling, de duur van de behandeling, en het resultaat.

Download hier het document voor geïnformeerde toestemming

Blijvend resultaten met onze Vivera-retainer. Je hebt je glimlach getransformeerd, laten we nu de rechtere glimlach behouden met Vivera-retainers. Die zijn gemaakt met behulp van een 3D scan en zijn 30% sterker dan andere retainers. Die worden altijd per 3 gemaakt zodat u reserve nachtbitjes thuis heeft.

U kunt uw tanden bleken met bleekgel en met uw Vivera nachtbitjes  indien gewenst.

Mondscanner

Voor het maken van Invisalign beugel komt u eerst voor een intake. Daarna wordt een uitgebreid onderzoek ingepland: röntgenfoto’s, mondfoto’s en een scan worden gemaakt van je gebit met een digitale mondscanner.

Met de mondscanner maken we snel en comfortabel een perfecte 3D afdruk van je gebit, geen volle mond met afdruk materiaal meer.

Enkele weken later kunnen Invisalign bitjes geplaatst worden.

Tarieven

De tarieven voor orthodontie worden vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). De kosten voor het maken van een beugel kunnen variëren: de kosten worden  materiaal/ techniekkosten genoemd.

Afhankelijk van de complexiteit  van uw behandeling krijgt u een begroting van ons na de afspraak voor naderonderzoek. (scan, röntgenfoto’s, mondfoto’s)