Slotjesbeugel

Wat houdt deze behandeling in?

Een vaste beugel bestaat uit brackets en een doorlopende draad waarmee je tanden en kiezen op de goede plek zet. In het slotje zit een rechthoekige horizontale gleuf. Hierin kan een metalen draad worden bevestigd. Bij sommige slotjes wordt deze draad bevestigd door een elastiekje en bij andere slotjes met behulp van een metalen klepje wat aan het slotje vastzit. De dunne flexibele draad, zorgt ervoor dat de tanden en de slotjes steeds meer op een lijn komen te staan

Tijdens de maandelijkse controles worden de draden die door de brackets bevestigd zijn verwisseld om de tanden in beweging te houden. Tijdens de orthodontische behandeling is er iedere 4 tot 6 weken een controle.

Tanden hebben tijd nodig om te verplaatsen door bot. Het lichaam moet aan de ene kant van de tand bot aanmaken en aan de andere kant van de tand moet bot worden afgebroken. Het heeft daarom ook geen zin, om heel veel kracht uit te oefenen, want daardoor bewegen de tanden niet sneller. Daarom vergt een beugelbehandeling best veel geduld.

Na de behandeling wordt een poetsinstructie gegeven en krijg je instructies over wat je wel en niet mag eten met de beugel.

Download hier het document voor geïnformeerde toestemming

Poetsinstructies
Na de behandeling wordt een poetsinstructie gegeven en krijg je instructies over wat je wel en niet mag eten met de beugel.